• Levertijd 2 tot 5 werkdagen
  • Maatwerk en creatieve ideeën zijn mogelijk
  • Gratis verzending bij besteding van € 75,00
Home » Plak instructies stickers

LET OP! STICKERS NIET GEBRUIKEN BOVEN KINDERBEDJES I.V.M. LOSLATEN EN VERSTIKKINGSGEVAAR!!!

 

Plakinstructies

Het aanbrengen van stickers is niet moeilijk.

De stickers worden meestal in zijn geheel geleverd met transferfolie.

Dit is een doorzichtige laag folie waarmee je het gemakkelijk kunt aanbrengen.

Plak de stickers altijd op een gladde en schone/ontvette ondergrond.

 

Vinyl, eenmalig gebruik:

Heb je gekozen voor stickers dan plakt het meteen en vast is vast. Er zit transferfolie overheen om de sticker in 1x over te brengen.

Als de sticker opgerold is geweest is het belangrijk om de sticker even aan de transferfolie te drukken zodat het daar goed aan hecht en mogelijke bubbels verdwijnen.

Zorg ervoor dat de sticker recht wordt aangebracht. Dit kan door de sticker met tape vast te zetten zodat hij recht zit of door met een potlood te bepalen waar de sticker komt. Met een liniaal kunt u 2 streepjes zetten op de plaats waar de onderkant van de sticker komt.

Trek voorzichtig de transferfolie los van gele achterkant. De sticker moet in zijn geheel aan de transferfolie blijven plakken. Plak de sticker samen met de transferfolie op en druk de sticker goed aan met een pasje. Werk vanuit één richting, indien mogelijk van binnen naar buiten, om alle luchtbellen goed te verwijderen.

Verwijder de transferfolie voorzichtig, het liefst door een hoek dubbel te klappen en het langzaam in een scherpe hoek los te trekken. Mocht een detail niet direct van de transferfolie loskomen, ga dan een stukje terug en druk nogmaals stevig met een pasje aan. Trek de transferfolie vervolgens weer langzaam in een scherpe hoek los. Zorg ervoor dat er niets op de transferfolie achter blijft.

 

Je kunt de stickers ook aanbrengen op een natte ondergrond maar dan duurt het echter wel langer voordat de sticker helemaal goed gehecht is. Het maakt verschuiven van de sticker wel wat eenvoudiger. Als de sticker bij nat aanbrengen goed op zijn plek zit veeg je al het water er onder weg en laat hem een nacht drogen. Daarna haal je pas de transferfolie er af.

 

Je kunt de sticker verwijderen door hem te verwarmen, bijvoorbeeld met een föhn. Door de warmte lost de lijm op. Makke foar dy is niet aansprakelijk voor eventuele schade welke tijdens het plakproces of na het verwijderen van de stickers ontstaat.

 

Statische raamfolie, herbruikbaar

Heb je gekozen voor herbruikbare folie, dan is het statische folie. Deze herken je ook aan het feit dat hij niet plakt. Hij zuigt zich als het ware aan de raam vast.

 

De stickers van statische vinyl breng je het beste aan op een natte ondergrond. Je kunt je raam of stickers  dus het beste even vochtig maken met een plantenspuit of doekje. Hierdoor kun je ze wat gemakkelijker op zijn plek schuiven.

Als het raam wat droger is wrijf je folie nog even na om de luchtbellen weg te halen.

 

De stickers van statische vinyl kun je eenvoudig van het raam halen. Je kunt ze het beste stofvrij en plat opruimen. Plak ze dus even terug op de vellen waarop ze zijn aangeleverd en stop ze daarna in een plastic hoesje. Leg ze wel plat weg anders kunnen ze gaan krullen en plakken ze volgend jaar niet meer mooi op je raam.